Otroci radi izkoristijo priložnost, ko ni treba spati doma. To je izziv za nove dogodivščine, pripetljaje in zagotovo lep spomin. S tem pa pokažejo še kanček poguma.

Za predšolske otroke vseh enot Vrtca Miren je bil petek, 13. 1. 2023, prav poseben dan. Komaj čakali so namreč večer, ko so jih starši spet pripeljali v vrtec, tokrat vse otroke v Vrtec Bilje, kjer so tudi prespali. Zvečer so z vzgojiteljicami najprej šli na sprehod z lučkami, potem pa si privoščili slastno večerjo. Po večerji so se preoblekli v pižame in priredili pravo zabavo v pižamah! Ob glasbi so plesali, telovadili, se smejali in predvsem uživali. Hitro ali celo prehitro je prišel čas za spanje. Otroci so prisluhnili pravljici za lahko noč, ugasnili luči in zaspali. V soboto zjutraj so bili kar zgodaj pokonci, pripravili so se za nov dan, pojedli zajtrk in že so ponje prišli starši.

Polni lepih vtisov in ponosni, da so noč prespali v vrtcu, so odšli domov, kjer so zagotovo z navdušenjem pripovedovali, kako lepo je bilo.

Zapisala: Tjaša Živec