Ga. Pavla Batistič iz Bilj je 16. 11. 2022 praznovala jubilejnih 100 let. Prav zaradi tega so se predstavnice KO Rdečega križa Bilje odločile, da ji pripravijo presenečenje. Ga. Boža Marega je kot glavna organizatorka na dogodek povabila ga. župana Mauricija Humarja, ki je našo 100 letnico obdaril s šopkom rož in z lepimi željami.

Presenečenja so se udeležili tudi prostovoljci podružnične šole Bilje z mentorico Lilijano Kavčič in predstavnica vrtca Vesna Klančič. Šolarji so ga. Pavli izdelali sliko, otroci iz vrtca pa rože ter slikopis z lastno pesmico.

Predstavnica KS Bilje ga. Kostanca Sitar je poskrbela za torto, ki je Pavlo ganila do solz. Otroci iz vrtca Montessori pa so ga. Pavlo obdarili z albumom slik in s petjem pesmi.

Za čudovito vzdušje in praznovanje sta poskrbela tudi mlada nadobudneža Timotej in Anika Vončina, ki sta zaigrala na harmoniko in tako pripomogla k prazničnemu vzdušju. Bilo je zelo ganljivo in čustveno druženje.

Ga. Pavli smo vsi zaželeli, obilo zdravja v krogu najdražjih in da se naslednje leto ponovno snidemo ter skupaj proslavimo njen rojstni dan.

Zapisala, Vesna Klančič