Skladno z okrožnicami in MIZŠ  in Sklepom CZ Občine Miren-Kostanjevica starše obveščamo, da bomo od ponedeljka 16. 3. 2020 na OŠ Miren izvajali varstvo predšolskih in šolskih otrok do 5. raz OŠ.

V varstvo sprejemamo otroke – NUJNE IZJEME, katerih starši opravljajo delo na delovnih mestih, ki so povezana z  varnostjo in oskrbo prebivalstva in jih je določila vlada. Ti poklici so:

  • zaposleni v zdravstvu,
  • policiji,
  • vojski,
  • komunalnih službah,
  • živilskih trgovinah,
  • lekarnah,
  • domovih za ostarele,
  • redarstvih in
  • službah civilne zaščite.

Sprejemamo le zdrave otroke staršev katerih zaposlitve spadajo na seznam nujnih primerov poklicev in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca – brez tega otrok v varstvo ne bomo sprejemali.

Potrdila morate starši dostaviti najkasneje do četrtka, 19. 3. 2020. To velja zgolj v primeru, da sta zaposlena oba starša. V primeru, da je eden doma, bodisi zavoljo porodniške, bolniške, dopusta, je brezposeln in podobno, drugi pa je zaposlen v sektorju, opredeljen na seznamu nujnih poklicev, mora ostati otrok doma.

Varstvo bomo izvajali v prostorih vrtca.  Uvedena bo poostrena higiena ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah. Pred vstopom otrok v zgradbo bomo skladno z navodili, preverjali telesno temperaturo otroka; starši v zgradbo NE VSTOPATE!

Otroka predate v varstvo dežurni vzgojiteljici/učiteljici na pragu vrtca. Za ponedeljek tudi prosimo, da s seboj prinesete pisno izjavo o tem, da je otrok zdrav in to izročite dežurnim delavkam. Prav tako jih obvestite, koliko časa predvidoma boste potrebovali varstvo.

Za prehrano otrok bo poskrbljeno v šolski kuhinji.

Starše naprošamo, da skladno z osebnimi obvestili, ki ste jih prejeli individualno po e-Asistentu, otroka prijavite v varstvo na e-naslov do nedelje, 15. 3. 2020 najkasneje do 17.00.

Prav tako vodstvo OŠ Miren starše poziva, da z vso skrbnostjo presodite ali varstvo zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu obdržite v domačem okolju.

Širjenje koronovirusa bomo uspešno omejili le z zelo DOSLEDNIM spoštovanjem navodil.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj bo šolsko vodstvo dosegljivo v ponedeljek, 16. 3. 2020, od 7.30 na kontaktnih številkah šole.

Ostanite in ostanimo zdravi!

Vodstvo OŠ Miren